FUNKCIA A VÝŠKA BYTOVÝCH BUDOV

21.11.2011 13:27

Aký je návrh zmien a doplnkov čo sa týka málopodlažnej, viacpodlažnej zástavby?

 

04  DEFINÍCIA MÁLOPODLAŽNEJ, VIACPODLAŽNEJ ZÁSTAVBY A OBYTNÝCH PLÔCH 
Táto definícia má predísť pochybnostiam a sporom o to, koľko podlaží na tej-ktorej lokalite je možné umiestniť, resp. o to, či pod plochami málopodlažnej zástavby sa rozumie len výstavba rodinných domov, alebo či na danom území je možné umiestniť aj viacbytové domy. Definíciou sa odstraňuje aj ďalšia možná pochybnosť, a to, či na plochách obytnej zástavby je možné umiestňovať aj funkcie občianskej vybavenosti, a keď áno – aké. 
■  Pod plochami málopodlažnej zástavby sa rozumie zástavba do 4 nadzemných podlaží (teda prízemia a troch poschodí), pričom je možné, aby nad 4. podlažím bolo umiestnené podkrovie alebo ustúpené podlažie s maximálnou plochou 50% typického podlažia. 
 
 HSA Košice2011 (návrh na prerokovanie)  spracované v: sept.  2011 str. 4 https://www.kosice.sk/docuStore_getById.asp?id=26080                   

 

Podľa navrhovateľov "Táto definícia má predísť pochybnostiam a sporom o to, koľko podlaží na tej-ktorej lokalite je možné umiestniť, resp. o to, či pod plochami málopodlažnej zástavby sa rozumie len výstavba rodinných domov, alebo či na danom území je možné umiestniť aj viacbytové domy." - a vydáva územie na stavbu viacbytových - bytových domov.
Úprava tak ako je predložená priam nabáda na stavbu viacbytových (a polyfunkčných) domov v lokalitách rodinných domov a 4+1 podlažných budov v MPR! 

 

NÁJDETE NÁS AJ NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/pages/ÚZEMNÝ-PLÁN-KOŠICE-plán-alebo-chaos/295862007100428?sk=wal 
 

-------------------------------------------------------------------------

"Nový" návrh zmien používa "fintu" - je stručnejší a nevysvetľuje - preto sme predložili novú požiadavku: https://uzemnyplan-kosice.webnode.sk/news/malopodlazna-zastavba/