PRIMÁTOR NA PETÍCIU "REAGOVAL"

27.07.2012 09:02

Občania v petícii žiadali riešiť ochranu území zastavaných rodinnými domami pred expanziou investorov, ktorí v týchto územiach stavajú viacpodlažné bytové domy.

Primátor na petíciu "reagoval".

Podstatná časť odpovede primátora: "...Otázku definovania plôch pre rodinné domy navrhujeme zaradiť na riešenie v rámci komplexnej aktualizácie UPN HSA Košice.

Zvýšenie územnoplánovacej istoty v tej miere, akú žiadajú občania však nie je možné dosiahnuť v mierke nášho územného plánu obce - ÚPN HSA Košice. (Zvýraznil L. Rovinský - inde to v tej istej mierke dokážu...)

Územný plán obce má byť zo svojej podstaty koordinačným dokumentom na úrovni celého mesta, tj. primerane všeobecný a nie je určený na detailné definovanie podmienok v mierke jednotlivých pozemkov pre rodinné domy.

Takúto schopnosť má iba územný plán zóny, ktorý sa spracúva vo väčšej podrobnosti, na podklade katastrálnej mapy a pre menšie celky.

V Košiciach máme 13 územných plánov zón spracovaných najmä na rozvojové časti územia (pokrývajú cca 10 % územia mesta), nie na existujúce zastavané územie. Pre územia, ktoré majú byť zaregulované v podrobnosti požadovanej v petícii je preto potrebné spracovať územné plány zón."

Odpoveď primátora sa opiera o nepravdive a zavádzajúce tvrdenia.

Petícia nebola adresovaná len primátorovi (z textu petície): "PETÍCIA My, občania mestskej časti Košice - Sever, ale aj iných mestských častí, formou petície žiadame volených predstaviteľov Mesta Košice, ..."

Primátor v závere píše: "...Na základe uvedených skutočností považujem túto petíciu v zmysle ust. § 5 ods. 7 zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších zmien za vybavenú...."

Pretože petícia bola adresovaná voleným predstaviteľov Mesta Košice musí ju podľa nášho názoru predložiť mestskému zastupiteľstvu a až to môže rozhodnúť o jej ďalšom osude.

Volení predstavitelia (primátor i poslanci) sa musia rozhodnúť, koho zastupujú...

 

PRIDAJTE SA KU NÁM NA FACEBOOKU https://www.facebook.com/pages/ÚZEMNÝ-PLÁN-KOŠICE-plán-alebo-chaos/295862007100428